Khergit'lerin gelenek ve giyniş tarzları nedeniyle eski Türk kavimlerine benzetilmesi dolayısıyla en çok tercih edilen 2 ulustan 1'si. Şimdi bahsedeceğim sistem, her şekil karma sistemli orduyla yapılabilir ancak askerlerinizin bir çoğunun yayadan oluşması daha iyi. Eğer tamamı atlıysa lütfen hepsini attan indirdin ve öyle dediklerimi uygulayın.

Not: Bu taktik yapay zeka için geçerlidir. Warband'de denemeye kalkmayın sakın. :)






Savaş başladığın da, hemen askerlerinize ''Geri Çekilin'' komutu verin ve kendiniz en arka safa geçin. Daha sonra ''Beni Takip Edin'' komutu vererek, haritanın en arka köşesine gidin. En arkada olduğunuzdan emin olun, düşman geldiğin de harita çıkışına çarpıp, hizanız da durmalı ve düşman askerleri hiç bir şekilde birliğinizin arkasına geçmemeli.





Bu noktada, düşman birlikleri aynen size gösterdiğimiz gibi saldıracaktır. Kanatlara açılıp haritanın çizgisine takılan birlikler, okçu birlikleridir. Buna dikkat edin, ordunuz o anda sağ ve soldan ok atışları alabilir. O yüzden, bir an önce üzerinize gelen kargıcıları halledin toplu bir halde ve saldırı emri vererek sol ve sağ taraftaki atlı okçulara saldırın. Ordunuzun dağılmamasına dikkat edin, bir kaç atlı okçu öldürdüğünüz de, düşman birliği çizgiden kurtulup, tekrar geri kaçacak. Çok hızlı bir biçimde az önceki konumunuzu alın.




Genel olarak savaş son şablondaki gibi devam etmeli. Bazı zamanlar atlı askerlerinizi, kaçan süvarilerin arkasından gönderebilirsiniz. Bu şekilde en az kayıp ile savaşı bitirmeniz mümkün.




This entry was posted on 12 Aralık 2009 Cumartesi at 06:49 and is filed under , , , , , , , . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 yorum

Yorum Gönder